Använd framtidens smarta belysning i din byggnation

Dags att planera för byggnation eller installation? En av de viktigaste frågorna är belysning och energi. Idag handlar det inte enbart om att uppnå ett ljusförhållande som passar för ändamålet – det handlar också om att vara energieffektiv och miljövänlig, och inte minst att sänka kostnaden.

Detta gäller för en privat villa såväl som för en stor industrianläggning

Framtidens belysning

Framtidens belysning planeras integrerat med byggnationen och om du installerar exempelvis park- eller gatubelysning är ljusdesign en del av uppdraget. Det har blivit allt viktigare att sänka kostnader, både för energiåtgång och underhåll samt även att undvika onödig teknik och komplicerade lösningar. Dessutom ska det ofta finnas ett image-värde, det vill säga belysningen behöver vara innovativ och snygg.

Var får du toppkvalitet på belysningen?

En av de absolut ledande leverantörerna inom belysning är lightbysweden.com som är oerhört skickliga och innovativa. Deras kostnadseffektiva plug-and-play-lösning för smarta städer är inte bara snygg, den sänker även de löpande kostnaderna avsevärt. Light by Sweden är ljusutvecklare, designers och konstruktörer av LED-belysning för praktiskt taget alla områden – inom industri, utomhus och inomhus. De kan genomföra en perfekt och väl avvägd belysning för gata och park samtidigt som de behärskar de mest komplicerade kontors- och sportanläggningarna. Men oavsett vem du är, liten eller stor – Light by Sweden är en utmärkt partner i att ge goda råd både för energi och design.

Light by Swedens Smart City-belysning

Det mest intressanta konceptet hos Light by Sweden är plug-and-play-lösningen för smarta städer. Det är ett innovativt belysningssystem för offentlig infrastruktur som heter Lumintell och som styrs via onlineapplikationer. Den har en serviceapp där all kommunikation kan ske i realtid och sparar 30-50% av underhållskostnaden. Dessutom kan dessa nätverk anpassas både till mindre och större projekt – det kan röra sig om ett område, en enskild trädgård eller en hel stad. En Smart City-belysning ger även en besparing på 30% i energi och CO2-utsläpp.