Tips vid renovering av lägenhet och hus i Stockholm

Många som köper äldre hus och lägenheter i Stockholm vill ofta bygga om delar av rummen eller renovera. Det kan exempelvis handla om att man vill riva en vägg eller kanske bygga en balkong utanför sovrummet. Därför kommer denna artikel gå igenom ett par läsvärda tips när det kommer till renovering av lägenheter och hus i Stockholm, framförallt när det kommer till vanliga renoveringsfrågor som utbygge av balkong och rivning av väggar.

Balkonger har blivit populärt

Många lägenheter i Stockholm har redan balkonger ut mot vägen. Men i en del äldre hus så finns detta inte, varpå det finns viss möjlighet att bygga en balkong. När man vill göra detta så kan det vara bra att kontakta företag som Norrmalms Plåtslageri som kan hjälpa till med att sätta upp räcken kring balkongen, samt också bygga ett bra plåtgolv som håller länge. Det kan exempelvis vara fint att ha samma färg och typ av metall som finns på taket, just för att det ska vara enhetligt. Det är dock viktigt att söka bygglov innan man börjar bygga balkong. Detta då myndigheterna inte kommer tillåta att man modifierar en del äldre hus.

Rivning av väggar

Designen inuti hus och lägenheter har förändrats mycket de senaste åren. Förr i tiden var det väldigt populärt att ha mindre ytor och rum som var tydligt uppdelade med dörrar. Numera vill många hellre har stora ytor som är luftiga. På grund av detta så brukar många riva väggar i äldre hus och lägenheter för att man ska få mer plats och större rum. Innan man gör detta så bör man dock anlita experter så att väggarna som rivs inte är bärande för huset.