Bostad för de små

Att bygga hus behöver inte innebära stora byggen, även om det vanligen är så. Husbygge går även att skapa i litet format, nämligen till de små genom en så kallad lekstuga. För de som äger en tomt eller trädgård och har mindre barn så är lekstugor en vanlig syn. En lekstuga som byggs är egentligen utseendemässigt likt ett större hus. De har väggar, tak och fönster. Många liknar lekstugan vid bostadshuset för att det skall smälta in i omgivningen.

Lekstugor går att bygga relativt lätt om en är lite händig och kan hantera en såg och hammare. Tydliga instruktioner medföljer om det är en färdig byggsats som köps. Är det inte en färdig sådan så går det enkelt att finna instruktioner på Internet för att bygga en egen stuga. Genom att ta hjälp av mått och information så kan det byggas ihop en egen lekstuga.

För den ej händige så är det många idag som säljer färdiga lekstugor. Dessa är istället bygga av företagen som sedan säljs vidare. Att tänka på även med en lekstuga är att den skall tåla lika mycket väder och vind som ett bostadshus, för att den skall hålla under några år.