Renovera mera!

Det finns många positiva fördelar med att renovera! Det kanske man inte alltid tänker på när man ska förbereda en sådan omställning av sitt hem, men så kan det faktiskt vara. Att byta ut sina fönster kan till exempel bidra till bättre isolering och det i sin tur bidrar till ett jämnare inomhusklimat oberoende av temperaturen utanför. Detta kommer man då kunna märka på sin elräkning i det långa loppet!

ROT & RUT har revolutionerat

För den som ska fixa något i hemmet, som att renovera ett badrum eller bygga till, är det bra att ha koll på hur det fungerar med just ROT-avtalet. Detta är ett skatteavdrag som man kan använda sig av för att renovera, finansiera en ombyggnad eller tillbyggnad. Om man tar hjälp av en professionell hantverkare för att genomföra den här typen av projekt så brukar de ha koll på hur man kan använda sig av ROT. Det

påstås faktiskt att svartjobben i stort sett försvann i och med den här lagändringen, men det är såklart svårt att veta om det verkligen är så.

Hur man kan finansiera en renovering, tillbyggnad eller ombyggnad

Det finns många fördelar med att uppgradera sitt hem, vilka vi kommer gå in mer djupgående i nästa stycke. För att kunna genomföra sina planer kan man välja att spara pengar en tid, men det kan vara ett smart alternativ att ta ett lån med eller utan kreditupplysning. Det finns vissa fördelar med att ta lån med kreditupplysningar, men ofta kan dessa vara svårare att få beviljad. Därför kan man välja att ta ett lån med högre ränta där det inte görs någon kreditupplysning. Detta är väldigt fördelaktigt om man behöver en mindre summa pengar snabbt. Ett sådant lån kan ligga på mellan 5000-50 000 kr. Sedan kan man såklart välja den plan som passar bäst för en själv. Tänk på att räntan är viktig; det är själva kostnaden som långivaren tar för att låna ut pengar. Man vill såklart att den summan ska vara så låg som möjligt, men om man vill ta ett lån snabbt så kanske man får gå med på en lite högre siffra. Om man vet att man snart kommer få tillbaka pengarna, i form av en investering i hemmet eller liknande, så kan det ju vara ett bra alternativ att ta ett snabbt lån.

Några fördelar med att renovera

Som sagt finns det många fördelar med att renovera. Dels kan det påverka kostnaderna som man har varje månad,exempelvis elkostnader. Det kan också vara en investering som höjer värdet på din bostad, vilket du kommer få tillbaka den dagen du väljer att sälja. Genom att lägga pengar på din bostad har du inte bara gjort en investering för framtiden, utan kan också njuta av att hem som du varit med att utforma efter dina önskemål.