Att bygga växthus

Oavsett om du bor på landet eller i ett villaområde med en mindre tomt går det att bygga ett växthus. Det är något speciellt med att odla sina egna grödor eller väldoftande blommor. Beroende på hur du bygger växthuset så går det också att njuta av det året runt. Ett växthus kan vara mer än bara en plats att odla på då det blir ett extra uterum. Du behöver heller inte ha stora kunskaper om odling för att lyckas med att få växter att frodas. Ytterligare en fördel är att odla och arbeta med jorden är bra för hälsan och sänker bland annat stressnivåer.

Hur bygger man ett växthus?

Det finns många sätt att bygga växthus. Det går att göra genom att snickra ihop gamla fönster och de går att köpa färdiga. Det finns fördelar med att köpa färdiga då det sparar tid och du får direkt önskad storlek. Det går att hitta färdiga lösningar hos exempelvis Buildor där du även kan hitta inredning och allt annat du behöver till trädgården. Har du ont om plats kan du välja ett mindre växthus och likväl få det mysigt. Du behöver inte heller oroa dig för om du inte kan dra in el och vatten om du inte ska odla året runt.

Förvandla växthuset till ett härligt uterum

Det går att göra mer än att odla i ett växthus. Väljer du ett lite större växthus kan du inreda så ni kan njuta med tända ljus lite kyligare kvällar. Vill du skapa en härlig Medelhavskänsla kan du välja att plantera exempelvis vinrankor. Har du för avsikt att använda växthuset året runt eller från tidig vår till sen höst bör du dock anlägga el. Ett annat knep för att bevara värmen är att sätta upp gardiner. Gardiner är också lämpliga för att skydda mot starkt solsken som hettar upp växthuset när det är som varmast under sommaren.