Köpa ett renoveringsobjekt

Vissa köper renoveringsobjekt för att rusta upp och själv bo i medan andra väljer att köpa renoveringsobjekt för att rusta upp och sedan sälja dyrt. Det är inte ovanligt att du efter en totalrenovering kan få ut det dubbla mot vad du betalade för huset och den totala vinsten kan bli hög, beroende på vad renoveringen kostade.

När du ska köpa renoveringsobjekt så bör du titta på slitna hus i populära områden som exempelvis i skärgården, eller strax utanför stan. Här kan du finna renoveringsobjekt till bra pris som definitivt kommer att höjas i värde efter en renovering.

I samband med att du renoverar ett hus så kan du också passa på att ändra planlösningen så att huset bättre passar dina behov. Kanske vill du ha fler sovrum, eller färre för att skapa ett större vardagsrum. Det är bara dina behov och din kreativa sida som sätter begränsningarna.

Om du vill investera i en fastighet så kan du också hitta bra bostadsrätter som du kan renovera själv. Genom att tapetsera om, måla och renovera olika delar av bostaden så kan du direkt höja värdet på bostadsrätten. Du bör välja en bostadsrättsförening som är kunder hos Nabo så att du vet att bostadsrättsföreningen är under bästa förvaltning och att ekonomin är under kontroll.

Att renovera ett renoveringsobjekt

Är du händig så kan du göra mycket av arbetet själv och därmed spara in en hel del pengar. Du kan hyra en del maskiner hos byggvaruhus som exempelvis byggfläktar, avfuktning, bilmaskiner, borrmaskiner och även en del verktyg. Det gör att du själv kan bila upp golv och väggar som behöver göras om men också avfukta badrum och andra våtutrymmen, om det skulle krävas. Att putsa alternativt spackla väggar är enkelt och något du lär dig snabbt. Därefter så kan du tapetsera eller måla väggarna.

Byta dörrfoder och trösklar kanske också behövs i samband med att dörrar monteras ned för slipning och målning. Fasadarbeten kan du också klara själv, om inte hela fasaden behöver rivas och putsas om. Träfasader är dock enklare att byta ut själv. Det finns dock en del arbeten där du behöver ta in certifierade hantverkare som exempelvis vid arbete med elektricitet, rör och badrum. Du kan hitta bra hantverkare genom att söka på nätet eller läsa annonser i dagstidningarna.

Om du ska göra det mesta arbetet själv så kommer det att ta tid att totalrenovera ett hus. Räkna med många månader innan huset kan vara klart för inflyttning. Dock så är känslan otrolig när du väl är färdig och kan flytta in i det hus som du själv har gjort i ordning, helt efter eget tycke och smak. Tänk på att det är viktigt att arbetet blir bra och rätt utfört så att du kan njuta av ditt nya hus under många år framåt.