Platsbyggd interiör

Inredning är något som är väldigt personligt, inredning skapas utefter ens egna tankar och vad som tilltalar en själv. I och med det så skiljer sig all inredning från varandra i olika hem. Grunden är lika i många bostäder, men innanför dörrarna så skiljer sig sig varje hem åt från varandra.

Inredning är inte något som är alldeles lätt, det finns hjälp att få och dessutom mycket inspiration att finna på Internet. Det kan krävas lite kunskap för att veta vad som går ihop med vilket, om en sådan inredning önskas. Andra inreder på fri hand och skapar utefter vad de själva känner sig nöjda med.

Grunden i bostäder kan vara väldigt olika gjord. I några hem så finns det många väggar och i andra hem mycket färre. Utan väggar kan det vara svårt att få till en tilltalande inredning och lika svårt kan det vara att få till en passande inredning med många väggar. Detta är helt beroende på vad som önskas skapas i hemmet.

Platsbyggt

För att få en inredning att falla på sin plats så går det att skapa platsbyggda möbler. Med dessa är det ej beroende av hur bostaden är byggt, utan då skapas istället de möbler och inredning som behövs. Platsbyggda möbler är skapta helt efter hur man själv önskar ha den, den anpassas och byggs på plats. Om sedan ägarna flyttar så kan det vara svårt att ta med sig dessa möbler, dels är de ofta fästa på plats och dels får de sällan plats i nytt hem då den är anpassad efter det nuvarande.

Det finns många byggherrar som är duktiga på att skapa platsbyggda möbler. Med erfarenhet och kunskap på området så kan det byggas i stort sätt vadsomhelst. Sängar bygges på plats och så även garderober. Hyllor kan skapas utefter hur bostaden ser ut och vilket sorts utrymme som önskas. Det som är viktigt att tänka på inför att bygga möbler på plats är att först tänka ut syftet med möbeln, om det är för att ge mer utrymme eller om det är för designen. Sedan är det bra att titta på material också. Det finns många olika material att bygga i, det beror på vilket utseende som önskas så att det passar ihop med resterande möblemang.